6 Nisan 2011 Çarşamba

Antalya Tarihi Yerleri


Bu yıl farklı adımlar atarak Antalya tarihi yerleri ile bol oksijenli havası ve güneşin en anlamlı gülüşlerine dokunurken sizden binlerce yıl önce yaşamış insanların bulunduğu yerler de olmak istiyorsanız Antalya tarihi yerleri  ve Antalya turistik yerleri sizin için tek kelimeyle harika olacaktır. Antalya turistik yerleri ile  bölgedeki Roma dönemi eserlerinin en önemlisi İmparator Hadrian’ın kentidir. Antalya tarihi yerleri denilince ilk aklımıza gelen Turizm Oskarı olarak kabul edilen Altın Elma'nın verildiği Antalya Kaleiçi'dir. Antalya tarihi yerleri Termessos, Ariassos, Karatay Medresesi, Murat Paşa Camii, Tekeli Mehmet Paşa Camii'dir.


Antalya tarihi yerleri ile Termessos Toros Dağları üzerinde 1050 m. yükseklikte kurulmuş bir Pisidya kentidir. Antalya tarihi yerleri ve Termessos Ulusal Parkı içinde bulunması ve koruma altında tutulan çok sayıda bitki ve hayvan türü ile bir arada bulunup eşine az rastlanır bir sentez oluşturması ayrı bir özelliktedir. Antalya tarihi yerleri, Antalya turistik yerlerinin en gözdeleri arasındadır. Antalya tarihi yerleri arasında Ariassos Antalya-Burdur kara yolunun yaklaşık 48. km'sindedir. Dağa gelmeden önce sola dönülerek 1 km.'lik bir yolla Ariassos'a ulaşılır. Antik bir dağ kenti olan Ariassos Antalya tarihi yerleri ve arasında çevreye egemen bir vadide kurulmuştur. Antalya tarihi ile giriş kapısı, hamamları, kaya mezarları ve mezar anıtları ile görülmeye değer bir kentidir.

Tatil yerleri içerisinde Antalya tarihi yerleri civarında tatilimize devam etmek istersek Antalya turistik yerleri arasında Selçuklu oyma sanatının güzel örneklerinin bulunduğu bir giriş kapısı ve mihrabının bulunduğu Karatay Medresesi Antalya tarihi yerleri açısından bize renk katacaktır. Antalya tarihi yerleri Murat Paşa Camii (Şarampol Caddesi üzerindedir),Tekeli Mehmet Paşa Camii (Kalekapısı bölgesi) ile devam etmektedir. Antalya turistik yerleri ve Antalya tarihinin tadını çıkarın. Tarih dolu tatiller...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder