6 Nisan 2011 Çarşamba

Antalya Gezilecek Yerler


Stresli, sıkıcı zaman zaman bunaldığınızı hissettiğiniz bir yıl geçirdiniz artık bu yılın tüm streslerinden kurtulup sımsıcak enerji dolu bir tatil planlıyorsunuz ki Antalya gezilecek yerler arasında bir tercihiniz oldu. Masmavi denizi ve Antalya tatili ile ayaklarınızı ısıtan kumlarıyla sahilleri eşşsiz doğa manzaralarıyla ve Antalya turistik yerler anlamında belkide düşündüklerinizin bile üzerine çıkacaksınız. Antalya gezilecek yerler arasında Türkiye'de ilk sıralarda yer almaktadır. Antalya gezilecek yerler konusunda ve Antalya tarihi ile neredeyse sınırsız imkana sahiptir. Her türlü aktiviteyi yapıp Antalya gezilecek yerler ile tatil planlarınızı en iyi şekilde değerlendirebilirsiniz. Antalya gezilecek yerler içinde Antalya tarihi ile ilgili Phaselis, Olympos, Kaleiçi, Kurşunlu Şelalesi, Düden Şelalesi, Manavgat Şelalesi olup Antalya tarihi sizin için merak konusu ise Antalya gezilecek yerler arasında Termessos,Arıassos'da vardır. Antalya turistik yerler anlamında Karatay medresesi, Karataş Camii, Tekeli Mehmet Paşa Camii de  bulunur. Karataş Semahöyük Mağarası, Beldibi mağarası, Karain Mağarası,Altınbeşik Düdeni ve Damlataş Mağarası Antalya gezilecek yerler arasındadır.


Antalya gezilecek yerler açısından çok zengin olmasına rağmen masmavi denizini de mutlaka değerlendirmelisiniz. Antalya gezilecek yerler konusunda neredeyse sınırsız imkana sahip demiştik buna da kaldığımız yerden devam edelim dilerseniz. Kültür turu fikri size bu Antalya tatili ile cazip gelebilir. Likya yolu'nu tercih edebilirsiniz. Hisarcandır – Göynük, Gedeleme – Olympos Dağı – Beycik – Çıralı Antalya turistik yerler arasında, Çıralı – Ulupınar – Chimera (Khimaira) ,Adrasan Antalya gezilecek yerler arasındadır.
Sıcakta bunaldım ben bu kadar sıcaklara gelemem hem heyecan olsun hemde günümüz renklensin diyorsanız tercihlerinizden biri de rafting olsun. Antalya tatili sırasında rafting deneyiminizde bulunsun derim. Antalya gezilecek yerler arasında Köprüçay Kanyonuda unutmayın.

Kurşunlu Şelalesi piknik yeri, tekne turları, Phaselis antik kenti, Aspendos tiyatrosu, Perge Antalya turistik yerler arasında bulunması gereken yerlerdir. Bir diğer Antalya turistik yerler arasında ise Termessos antik kenti bulunur. Antalya tarihi bir kez daha sizlere eşsiz güzellikleriyle eşlik edecektir. Kemer sahilleri veya Konyaaltı Plajı, Aqualand, Aquaworld, Aquapark unutulmaz anılarla vakit geçirebileceğiniz Antalya gezilecek yerler arasında sadece bazıları. Antalya tarihi  anlamda  da vazgeçilmezleriniz arasında olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder