28 Mart 2011 Pazartesi

Ekonomik Tatil Yerleri



Ekonomik tatil yerleri bir kaç ay beynimizin bir köşesinde duran bizi meşgul eden sözcüklerdir. Çünkü Ekonomik tatil yerleri hakkında araştırmalara tatilden uzun zaman önce başlarız. Yapacağımız tatilin kaliteli oluşu kadar bütçemizi sarsmaması da önemlidir. Artık Türkiye turizm açısından tam anlamıyla bir ekonomik tatil bölgesi haline geldi. Yıllar öncesinde birkaç yılda bir ve kısa süreliğine ekonomik tatil yerleri seçip tatile çıkanlar artık ekonomik tatil yerleri sayesinde sık ve uzun tatillere çıkabiliyorlar.  
Önceden de ülkemizde ekonomik tatil yerleri azımsanamayacak kadar fazlaydı. Ege ya da Akdeniz gibi en çok tercih edilen bölgelerde ekonomik tatil yerleri arasından birini seçip bir tatil yapabilirdiniz.
Ancak kaliteli, tüm ihtiyaçlarınızın otel tarafından karşılandığı, temiz ve büyük bir havuzu ya da eğlence mekânları olan ekonomik tatil yerleri bulmak mümkün değildi. Şimdi ise Antalya, Alanya, Didim, Kuşadası, Marmaris, Çeşme, Kemer ekonomik tatil yerleri arasındadır. Ekonomik tatil bölgesi olarak belirtilen bu bölgelerde şık bir butik otel, bir tatil köyü  ya da bir deluxe  otelde tatilinizi geçirebilirsiniz.
Ekonomik tatil bölgesi sınıfında yalnızca bir turizm alanında kendini göstermiş ekonomik tatil yerleri olduğunu düşünmeyin. Özellikle yaz aylarında ekonomik tatil yerleri ile hem denize girip güneşlenip doğal güzellikleri seyredip hem kaplıcalarından yararlanıp hem de tarihi yerleri gezebilirsiniz. Kısacası ekonomik tatil bölgesi kavramının bayağı, tek bir aktivite ile sınırlandırılmış ekonomik tatil yerleri olduğunu düşünmemeliyiz.

Aslında ülkemiz Karadeniz’inde Sümele Manastırı, Uzungöl Yaylası ile Güneydoğu’ da Hasankeyf’i, Nemrut’u ile Marmara’da tüm Osmanlı ihtişamı ile bütünüyle bir ekonomik tatil bölgesi olarak gösterilebilir. Siz yeter ki dileğinize göre bir ekonomik tatil bölgesi seçin ve bu ekonomik tatil yerleri ile ülkemizin her yerine gitmeye hazır olun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder