29 Temmuz 2011 Cuma

Erken Rezervasyon

Erken Rezervasyon
Erken rezervasyon, ekonomik tatil yapmak için olmazsa olmazlardandır. Özellikle, tatil bütçesi kısıtlı olan kişiler, erken rezervasyon yaparak, tatilici ucuza getirebilirler, ekonomik tatil yapabilirler. Bu konuda, neredeyse tüm oteller, erken rezervasyon kampanyaları yaparak ekonomik tatilin önünü açmaktadır. Sizler de ekonomik tatil yapmayı planlıyorsanız, erken rezervasyon yaptırmayı unutmayınız, erken rezervasyon yaptırınız.

Erken Rezervasyon Eşittir Ekonomik Tatil

Türkiye'de yaşayan insanların ekonomik profilleri, birçoklarımız tarafından bilinmektedir. Genellikle, maddi durumları "orta halli" olan vatandaşların yaşadığı bir ülkedeyiz. Böyle bir ülkede, ekonomik tatilin önemi, daha da artmaktadır. İnsanlar, ekonomik tatil yapma ihtiyacı hissetmektedir. Ekonomik tatilin mümkün olabilmesi için başta erken rezervasyon olmak üzere, birtakım özel durumlar mevcuttur. Biz bu yazımızda, genellikle erken rezervasyon üzerine sizleri bilgilendireceğiz, erken rezervasyon konusundaki belirsizlikleri gidermeye çalışacağız.


Erken rezervasyon, özellikle son yıllarda önemini arttırmıştır. Serbest piyasanın gittikçe yaygınlaşması ile birlikte hotel ve tesisler, yeni kampanyalar düzenleyerek ekonomik tatil yapma fırsatları sunmuştur. Bu fırsatları şekillendiren konulardan bir tanesi de erken rezervasyondur. Erken rezervasyon sayesinde tatilciler, ekonomik tatilin tadına varabilirler, ucuz tatil fırsatlarından faydalanabilirler. Bunun için yapılması gereken tek şey, tatil sezonu açılmadan önce, tatil yapılacak yerin belirlenmesi ve erken rezervasyon için acentalar ile iletişime geçilmesidir. Erken rezervasyon, bu sebeplerle oldukça önemlidir.


Ekonomik Tatil Artık Çok Kolay


Ülkemiz turizmine yön veren bölgelerde erken rezervasyon, gün geçtikçe önemini artırmaktadır. Tatil yapılmak istenen ancak ekonomik tatil seçeneklerinin kısıtlı olması nedeniyle bir türlü tatil yapılamayan yerlerde, erken rezervasyon ile ekonomik tatil yapmak, daha mümkün hale gelmiştir. Başta Bodrum, Kuşadası, Çeşme ve Marmaris olmak üzere, erken rezervasyon ile ekonomik tatil sunan otellerin sayısı, hızla artmaktadır. Bu durum da erken rezervasyon taleplerinin artış içerisinde olduğunun göstergesi sayılmaktadır.
Erken Rezervasyon ile ekonomik tatil yapmak istiyorsanız, otellerin "erken rezervasyon kampanyaları"nı iyi takip etmeniz gerekmektedir. Erken rezervasyon günlerinde yapacağınız bir erken rezervasyon, yapacağınız tatilin külfetini yarı yarıya indirebilir, hiç yapmadığınız kadar ekonomik tatil yapmanızı sağlayabilir. Bunun için belirttiğimiz üzere "rezervasyon erken" olmalıdır. Bu şekilde yapacağınız "tatil ekonomik" hale gelecektir.


Yaz sezonu Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarını içerisine almaktadır. Kış sezonu ise Aralık, Ocak, Şubat ve Mart aylarını kapsamaktadır. Erken rezervasyon için, kış mevsiminde yaz sezonu paketlerini tercih etmelisiniz. Örneğin; Mart ayında, Temmuz ayı için bir erken rezervasyon yaparsanız, söz konusu tatilinizi ekonomik tatil haline getirmiş olursunuz; bu da fiyatların yarı yarıya düşmesi anlamına gelmektedir. Yine kış sezonundaki erken rezervasyon sistemini örneklendirecek olursak; Eylül ayında, Ocak ayına dair bir rezervasyon yaptırdığımız takdirde, kış sezonuna özel erken rezervasyon yaptırmış oluruz ve tatil yaptığımızda, neredeyse yarı yarıya fiyatlarla karşılaşmış oluruz; bu şekilde ekonomik tatil yapmış oluruz.


Konuyu özetleyecek olursak, hepimizin ihtiyacı olan ekonomik tatile, erken rezervasyonlar sayesinde sahip olabiliriz. Erken rezervasyon yaptırmak için, en uygun zamanı seçmeliyiz (tercihen karşı sezon seçilmelidir: yaz ise kış sezonu; kış ise yaz sezonu) ve erken rezervasyon yaptırmayı düşündüğümüz otellerle, çevre otelleri karşılaştırmalıyız; bu sayede en ekonomik tatil için gerekli adımları atmış oluruz, nihayetinde de en ekonomik tatili yapmış oluruz.


Ekonomik tatil yapmanın püf noktası erken rezervasyon yaptırmakta gizlidir; sizleri de erken rezervasyon yapmaya davet ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder